Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 7 łyżek
mleko 1 szklanka
śmietana 1 szklanka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z jabłek

Jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, zalać wrzącą wodą, ugotować. Następnie wszystko zmiksować, dodać cukier. Połączyć z przegotowanym mlekiem i śmietaną. Zupę podawać na zimno lub gorąco oprószoną cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 01.11.2012 10:12
takiej nie jadłam
barbara11561 27.06.2011 07:58
Bardzo ciekawa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak