Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podstawowe ciasto na pierogi gotowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
sól 0,5 płaskiej łyżeczki
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Podstawowe ciasto na pierogi gotowane

Mąkę przesiać na stolnicę, w środku zrobić zagłębienie, dodać sól,wlać wodę.
Zagnieść ciasto, wyrobić dobrze, ale lekko - ma być wolne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak