Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odwrócona tarta

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cukier 110 g
jabłka 10 szt
sok z cytryny 2 łyżki
ciasto francuskie 1 opakownie

Przepis i sposób przygotowania na: Odwrócona tarta

Masło i cukier podgrzewać 15 minut na patelni, którą można włożyć do piekarnika. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, skropić sokiem z cytryny. Jabłka ułożyć na karmelu, wypełnić całą patelnie. Ciastem francuskim przykryć jabłka, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na pól godziny. Tartę wystudzić a następnie wyłożyć na talerz (owocami na wierzch).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.01.2014 00:10
pycha,z jabłuszkami lubię
Katarzyna59 24.07.2013 07:34
ciekawy pomysł
olkaaa 19.07.2012 07:59
też taką robię
Monika193
Monika193 17.05.2011 21:57
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak