Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 150 g
miód 3 łyżki
olej sezamowy 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyzeczka
olej rzepakowy 4 ("canola")

Przepis i sposób przygotowania na: Masło migdałowe

150 g blanszowanych migdałów, miód, 2 łyżki oleju canola 2 łyżki oleju sezamowego wymieszać. Ułożyć na blaszce z papierem, na koniec posypać solą morską. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 10 minut
Następnie wystudzone migdały wrzucić do robota, miksować 5 minut na wysokich obrotach. Dodać 2 łyżki oleju canola i miksować jeszcze chwile. Masło przełożyć do słoika. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 04.05.2012 23:17
bardzo fajny przepisik
Rybciia 01.04.2012 17:18
fajne :-)
Iwona51
Iwona51 02.01.2012 10:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak