Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba podpiekana na ciemno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białej ryby 4 płaty
papryki 1 łyżka
suszonego tymianku 1 łyżeczka
pieprzu 1 łyżeczka
świeżo zmielonego białego pieprzu 1 łyzeczka
soli 1/2 łyżeczki
przyprawy allspice 1/4 łyżeczki
masła 50 g
olej słonecznikowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba podpiekana na ciemno

Zmieszać paprykę, tymianek, pieprz, pieprz biały, sól i allspice w płaskim naczyniu.
Roztopić masło i olej w małym rondlu, od czasu do czasu mieszając.
Delikatnie pokryć masłem rybę po obu stronach. Zanurzyć rybę w mieszance przypraw, aż pokryje się nią całkowicie.
Piec nad gorącym węglem przez ok 10 minut na jażdej stronie, odwracajac raz. W trakcie pieczenia pokrywać rybę masłem.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 22.12.2011 12:41
pyyycha
Monika192 03.01.2011 22:23
Polecam pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak