Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Giczki jagnięce duszone w porto

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gicz 4 szt
kolendra 1 łyżeczka
pieprz czarny 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyzeczka
oliwa 4 łyżki
czosnek 1 szt
marchewka 2 szt
por 1 szt
seler naciowy 2 szt
cebula 1 szt
bulion warzywny 0,5 l
rozmaryn 2 gałązki
tymianek 2 gałązki
porto 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Giczki jagnięce duszone w porto

Kolendrę, pieprz i gorczycę zrumienić na suchej patelni, wystudzić, zemleć w młynku. Mięso posypać suchą marynatą, skropić oliwą, odstawić na 2h. Na rozgrzany olej w rondlu włożyć mięso, zrumienić, dodać pokrojone warzywa, zalać bulionem i winem, wrzucić rozmaryn i tymianek. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na 2,5h. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.02.2012 20:48
jeszcze nie jadłam
olkaaa 26.02.2012 20:48
jeszcze nie jadłam
romanrafal
romanrafal 30.01.2012 15:17
pyszne
Iwona51
Iwona51 24.12.2011 08:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak