Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 200 ml
pęczek mięty 1
zielona papryczka chilli 1 szt.
czosnek 1 ząbek
sok z pomarańczy 150 ml
kasza 7,5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z miętą

Zagotować rosół,wsypać kuskus,na ok.10min.zestawić garnek z ognia,aż kuskus wchłonie rosół.Miętę opłukać,osuszyć i oberwać listki.Papryczkę chilli przekroić na pół, usunąć pestki.Obrać czosnek i przekroić na pół.Zmiksować miętę,papryczkę,czosnek i sok z pomarańczy (100ml).Dodać do kuskusa i wymieszać,stopniowo dolewając resztę soku z pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 08.10.2011 08:45
pycha
Kopiko1983 03.09.2011 20:37
Uwielbiam miętę! Pycha!!!
iwona332 23.08.2011 10:32
super
Agnik 30.05.2011 21:36
super
jogobella23 26.03.2011 20:03
pycha
m1monika 14.02.2011 21:01
ciekawy
jolaxa 21.01.2011 19:40
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak