Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa truskawkowa do przełożenia tortu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1
cukier puder 1 szkl
galaretka truskawkowa 2

Przepis i sposób przygotowania na: Masa truskawkowa do przełożenia tortu

Kostkę masła utrzec ze szklanką cukru pudru .Odsączone truskawki rozgnieśc widelcem i dodac do masy ,razem wszystko zmiksowac .Rozpuścic galaretki w 1/5 szklance wody .Ostudzic i jak się zacznie ścinac wlac do tej masy i wszystko razem zmiksowac.Masą przełożyc można dwa blaty biszkoptu nasączone wodą z sokiem z truskawek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kusza23 15.06.2012 14:50
bardzo fajne
Izabela/bella81 09.03.2012 08:22
A ile truskawek?
mirosława4 13.02.2012 20:55
extra!
Krzysztof42 22.08.2011 15:14
mniam bardzo lubię
Marzena34 21.03.2011 09:20
bardzo proste i smaczne
ben-ka 20.11.2010 17:10
Podoba mi się ten przepis zwłaszcza,że truskawki mam:)
Łucja1 11.10.2010 13:52
ciekawe połączenie, nie robiłam nigdy z galaretką!
Margo1 27.09.2010 07:20
ciekawy przepis
Magdalena/Madija 09.09.2010 13:43
moja ulubiona to wlasnie masa truskawkowa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak