Sposób przygotowania

Polędwiczki natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Obłożyć plastrami cebuli, posypać ziołami prowansalskimi, skropić winem i włożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. W rondelku rozgrzać oliwę, obsmażyć polędwiczki i pokrojone grzyby. Wszystko zalać rosołem, dodać pokrojone w cząstki pomidory i wszystko dusić do miękkości. Pod koniec dodać śmietanę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne są takie polędwiczki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    lubię polędwiczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !