Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0,5 kg
cebula 2 szt
pomidor 2 szt
grzyby leśne 20 dag
oliwa 2 łyżki
czosnek ząbki 1 szt
śmietana 0,5 szklanki
wino czerwone wytrawne 0,5 szklanki
rosół 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z grzybami

Polędwiczki natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Obłożyć plastrami cebuli, posypać ziołami prowansalskimi, skropić winem i włożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. W rondelku rozgrzać oliwę, obsmażyć polędwiczki i pokrojone grzyby. Wszystko zalać rosołem, dodać pokrojone w cząstki pomidory i wszystko dusić do miękkości. Pod koniec dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.09.2012 18:09
super
Iwona51
Iwona51 24.12.2011 08:56
smaczne
Justyna73 28.03.2011 16:19
lubię polędwiczki
Karolcia12 16.03.2011 16:15
pyszności
Monika193
Monika193 14.12.2010 22:22
pyszne są takie polędwiczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak