Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1
musztarda 4łyzki
białe wino 150ml
śmietana mała
oliwa 3łyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: królik w sosie

Mieso z królika rozporcjowac i wymieszac z musztarda połaczona z oliwa i przyprawami. Ulożyc mieso w naczyniu so zapiekania i dusic do miekkosi. W czasie pieczenie polewac królika woda.
Miękkiego królika wyjąć z brytfanny a do sosu wlać wino oraz śmietanę.
Dokładnie wymieszać i podgrzać (nie gotować)
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przed podaniem polać nim królika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak