Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
masło 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
papryka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z papryką

Paprykę pokroić w słupki. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać ryż i smażyć aż będzie szklisty. Kostkę bulionową zalać szklanką wrzącej wody, rozmieszać, połączyć z ryżem, dodać paprykę. Gotować pod przykryciem około 20 minut, pod koniec dodać pokrojone pomidory, przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.07.2013 09:06
pyszne danie chętnie takie zrobię
barbara11561 16.07.2013 16:31
dla mnie pyszne
Motorek 02.12.2012 15:44
extra
Angelika10 19.07.2012 01:07
smaczne ;)
Urszula5 15.03.2012 21:09
bardzo lubię takie potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak