Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy placek migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zmielone migdały 25 dag
drobny cukier 15 dag
miękkie masło 25 dag
mąka pszenna 5 dag
jajko 4-5 szt
aromat migdałowy
sok z cytryny 2 szt
otarta skórka z cytryn 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy placek migdałowy

Masło utrzeć z cukrem i dodawać naprzemian po jednym jajku, po trochu mąki i zmielonych migdałów. Na koniec ucierania dodać aromat migdałowy, sok z dwóch cytryn i otartą skórkę z cytryn. Przelać ciasto do uprzednio wysmarowanej tłuszczem formy i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180\'C - piec ok 60 minut.

Przestudzone ciasto można polać lukrem lub polewą cytrynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 26.05.2011 11:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak