Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowo-czosnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 l
szpinak 0,5 l
Czosnek suszony Prymat
masło 4 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowo-czosnkowa

Szpinak parzymy wrzącą wodą, odcedzamy i kroimy drobniutko. Wrzucamy go na roztopione w rondelku masło i dusimy na wolnym ogniu.. Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, przyprawiamy KUCHARKIEM.
Masę szpinakowo- czosnkową dodajemy do gotującego się bulionu.
W śmietance i odrobinie wody rozprowadzamy mąkę, a następnie dolewamy do zupy.
Przyprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.05.2012 07:39
fajna
Natalia40 28.11.2011 23:35
skusze sie
Iwona45 14.09.2011 20:51
mniam
calliope 14.09.2011 07:32
interesująca :)
Gosia32
Gosia32 12.07.2011 09:25
super
Margo1 01.06.2011 07:40
ciekawa...
kanu83 21.05.2011 08:29
pychotka
Krystyna32 17.04.2011 01:42
pyszna zupka
krzyniu1984 23.02.2011 09:01
pierwszy raz widzę taką zupę ale połączenie składników jest na prawdę super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak