Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz nadziewany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sandacz 2 kg
ryż 1 szklanka
oliwa 5 łyżek
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz nadziewany

Rybę sprawić. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy, wsypać ryż, mieszając zrumienić i przełożyć do rondla. Zalać wrzącą wodą (1 szklanka), dodać łyżkę masła i ugotować na sypko. Miękki wymieszać z koncentratem pomidorowym, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać ze zrumienioną na oliwie cebulką i przygotowaną rybę napełnić nadzieniem. Ułożyć na blaszce, posmarować masłem i upiec na złoty kolor, wstawiając do nagrzanego piekarnika. Upieczoną rybę ułożyć na półmisku i delikatnie pokroić na równe porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.07.2012 13:58
super
Katarzyna59 30.06.2012 20:43
pyszny
mehia 17.04.2011 18:22
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak