Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi faszerowane szpinakiem i twarogiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
mrożony szpinak 20 dag
mleko 3 łyżki
czosnek 1 główka
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 20 (nie kwaśny)

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi faszerowane szpinakiem i twarogiem

2-3 ząbki rozgniecionego czosnku przesmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać do tego lekko rozmrożony szpinak, mleko. Wymieszać. Dusić aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wystudzony szpinak wymieszać z rozbełtanym jajkiem i zmielonym twarogiem.
Piersi kurczaka umyś i osuszyć. Połówki piersi naciąć wzdłuż - powstałe w ten sposób kieszenie napełnić przygotowanym wcześniej farszem. Każdą pierś zawinąć ciasno w folię aluminiową i ułożyć w brytfannie. Obok poukładać nieobrane ząbki czosnku i wstawić brytfannę do nagranego do 180\'C piekarnika. Po 20 minutach pieczenia z brytfanki usunąć czosnek, a piersi piec jeszcze przez kolejne 20-25 minut.
Po upieczeniu wyjąć z foli i smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak