Sposób przygotowania

Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i migdałami. Z białek ubić pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, pod koniec ucierania dodać jogurt i aromat migdałowy (może też być waniliowy). Stopniowo do masy dodawać mąki. Na sam koniec delikatnie przełożyć pianę z białek i wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej margaryną formy. Jabłka (antonówki lub szare renety), obrać i pokroić w talarki, posypać cynamonem i wyłożyć na ciasto. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem, a na to płatki migdałowe.
Piec ok. 50 min w temperaturze 180\'C (piekarnik z termoobiegiem).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Smacznie brzmi:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !