Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie śmietankowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 4 szt
śmietana słodka 1 szklanka
cebula 2 szt
pieprz ziarnisty 5 szt
ziele angielskie 3 szt
cytryna 1 szt
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie śmietankowym

Śledzie zalać wodą i wymoczyć, a następnie sprawić, opłukać, zdjąć skórę, pokroić filety w równe dzwonka. Do śmietany dodać zmiażdżony pieprz i ziele angielskie, przyprawić do smaku odrobiną cukru. Cebulę obrać, pokroić w cienkie półkrążki. Cytrynę umyć, obrać ze skórki i pokroić w cienkie plastry. Układać w odpowiednim naczyniu dzwonka śledzia przekładając cebulą o plasterkami cytryny, zalać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.07.2012 09:55
smaczne
jeta72 08.05.2012 12:45
smaczne :-)
anulka69 11.04.2012 09:53
lubię śledzie
KasiaK90 29.03.2012 08:43
pyszne
Wafelek2601 17.09.2011 09:34
super śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak