Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
otręby pszenne 1/2 łyżki
mleko 1/2 szklanki
sól
kukurydza w puszce 2 łyżki
jajko 1 sztuka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z kukurydzą

Mąkę wymieszać z otrębami i szczyptą soli. Dodać mleko i wymieszać dokładnie, dodać rozbełtane jajko i po dokładnym wymieszaniu dosypać odcedzoną kukurydze. Zamieszać i smażyć na gorącej patelni z odrobina oleju z obu stron po parę minut. Tak, żeby omlet się ładnie zarumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 20.11.2011 16:50
apetyczny
Edyta38 13.01.2011 12:01
ciekawe musze zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak