Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
Czosnek suszony Prymat
mąka pszenna
kotlety cielęce 4
jaja 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina w panierce

Bułkę tartą wymieszać z czosnkiem, solą ziołowa. Mieso delikatnie rozbić, opruszyc bułką tartą. Jajo roztrzepac i moczyc w nim cielecine po czym panierowac w bułce tartej. Smażyc jak tradycyjne schabowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak