Sposób przygotowania

Grzyby suszone zamoczyć w letniej wodzie na 3h. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na maśle, dodać przemielone przez maszynkę grzyby, przyprawić do smaku solą, pieprzem i olejem sojowym, wymieszać. Z mąki, jajka i 2/3 szklanki gorącej wody zagnieść ciasto. Rozwałkować na cienki placek, pociąć w kwadraty 5x5, nałożyć farsz i sklejać uszka. Gotować w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzić i podać z barszczem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam uszka
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ja też
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    domowe są najlepsze!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam barszcz z uszkami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !