Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki z szynką parmeńską

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 600 g
szynka parmeńska 10 plasterków
ogórek kiszony 3 szt.
cebula 3
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
woda
sól
pieprz
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki z szynką parmeńską

Mięso z szynki myję, i kroję na małe kawałki. Na patelnię teflonową wrzucam pokrojoną w paski szynkę parmeńską i podsmażam. Następnie dodaję mięso, smażę chwilę po czym dodaję pokrojoną w piórka cebulkę i dalej smażę. Gdy mięso będzie obrumienione zalewam je wodą, aby było przykryte. Następnie dodaję pokrojonego ogórka kiszonego i duszę pod przykryciem około 20 minut. Dodaję sól i pieprz, ziele angielskie i liść laurowy do smaku. Na koniec zagęszczam sos wodą i mąką. Dolewam kilka łyżek śmietany 18 proc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak