Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Mięso z szynki myję, i kroję na małe kawałki. Marchewkę i pora po umyciu i obraniu kroję w talarki. W międzyczasie wstawiam kaszę gryczaną w woreczkach, aby się ugotowała. Na patelni rozgrzewam olej i wrzucam mięso, smażę chwilę po czym dodaję pokrojoną w piórka cebulkę i dalej smażę. Gdy mięso będzie obrumienione zalewam je wodą, aby było przykryte. Dodaję sól i pieprz, ziele angielskie i liść laurowy do smaku. Wrzucam następnie marchewkę i pora i dusze pod przykryciem, aż marchewka będzie miękka. Następnie zagęszczam sos wodą i mąką (pół szklanki wody, 2 łyżeczki mąki). Podaję z kaszą gryczaną. Pycha!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !