Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 0.5 kostki
cukier puder 2 szkl
cukier waniliowy 1
żółtka jaj 2
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Cukier ,żółtka ,margarynę ,cukier waniliowy rozetrzec i dodawac powoli ser przekręcony przez maszynkę .Galaretkę pomarańczowa rozpuścic w 3/4 szklance wody ,ostudzic do zimna i wlac do masy serowej.Wyłożyc foremkę ciastkami i włożyc masę .Wstawic do lodówki na około 1 godzine ,a między czasie rozpuścic drugą galaretkę w 1/5 szkl. wody i zalac juz tężejącą na mase serową .Wstawic do lodówki ,aż galaretka na wierzchu całkowicie się zsiądzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.10.2013 09:00
pyszny deser
Łukasz15 17.08.2013 10:29
Bardzo lubię
Mati13 08.01.2013 20:53
musi być pyszny!
IZABELA29 19.05.2012 11:33
dodatkowo 2 galaretki ,mogą byc cytrynowe i biszkopty długie lub okragłe. Stary przepis ale bardzo dobry.
misia53 13.03.2012 00:50
no ja nie chcę palców lizać , chcę konkretny kawałek
ben-ka 12.03.2012 08:22
serniczek palce lizać.
Krzysztof42 20.08.2011 10:37
bardzo lubię sernik
jola1512 16.03.2011 08:56
super
wiktor188 18.01.2011 23:04
pycha
Łucja1 10.10.2010 19:22
prosty i fajny deser!
Margo1 27.09.2010 07:18
Mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak