Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewający bulion drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
skrzydełka z kurczaka 2 szt
skrzydełka z kaczki 2 szt
marchew 4 szt
pietruszka 4 szt
seler 1/2 szt
cebula biała 1 szt
por (biała część)
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
przyprawa kucharek 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewający bulion drobiowy

Zagotuj 2 litry wody. Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę - wrzuć do wody. Skrzydełka umyj i włóż do garnka z wodą i warzywami.
Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, pieprz i sól. Gotuj na małym ogniu ok 45 minut (jeżeli chcesz wykorzystać skrzydełko z kaczki to musi się ono gotować dłużej). Usuń mięso, warzywa i przyprawy - bulion gotowy.

Można też obrać mięso ze skrzydełek, dodać spowrotem do zupy, dodać warzywa i zmiksować wszystko razem. Powstanie nam w ten sposób zupa krem lub sos do innych potraw. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 15.12.2010 10:33
uwielbiam rosołki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak