Sposób przygotowania

Pszenicę przebierz, zalej na noc wrzącą wodą. Następnego dnia pszenicę zagotuj, odcedź, zalej świeżą wodą i ugotuj do miękkości (3-4 godziny). Zlej wodę, ziarna osącz na sicie. Mak przepłucz, sparz wrzątkiem, osącz, zmiel w maszynce z gęstym sitkiem. Połącz z odcedzoną pszenicą. Wlej rozpuszczony, podgrzany miód wymieszany z kilkoma łyżkami przegotowanej wody, cukrem pudrem i kilkoma kroplami aromatu migdałowego. Dodaj rodzynki i grubo posiekane migdały. Wymieszaj i wstaw na kilka godzin do lodówki. Podawaj ze śmietanką w oddzielnym dzbanuszku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !