Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oscypek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oscypek 1 szt.
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
płatki kukurydziane 3/4 szklanki
olej do smażenia
konfitura żurawinowa 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: oscypek

Płatki kukurydziane drobno pokruszyć. Płatki wymieszać na talerzu z bułką tartą. Na drugi talerz wbić jajka, roztrzepać widelcem.
Oscypek pokroić w plastry grubości 1-1,5 cm. Zanurzać je w roztrzepanych jajkach, a następnie obtaczać w płatkach z tartą bułką. Panierkę mocno docisnąć ręką.
Rozgrzać olej na patelni. Kotleciki smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Przełożyć na ogrzane talerze. Od razu podawać z dodatkiem konfitury żurawinowej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 13.10.2011 13:13
nigdy nie robilem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak