Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z budyniem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 3 szkl
cukru 0,5 szkl
cukier waniliowy 1
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 2
margaryny i śmietanty trochę tak aby się zagnietło
budynie na 3/4 2
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z budyniem

Ugotowac 2 budynie na 3/4. Ciasto podzielić na 2 części. Jedna część położyć na spód, na to jabłka pokrojone w plasterki poźniej ugotowany budyń i na koniec drugą połowę ciasta

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 20.08.2011 10:36
fajny
Krzysztof42 19.08.2011 17:15
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak