Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

FILET SANDACZA 400 gram
sok z cytryny
otarta skórka z cytryny
oliwa 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz smażony

Wymieszaj sok i otartą skórkę z cytryny z łyżką oliwy, dodaj 1/2 łyżeczki cynamonu, sól i pieprz. Tak przygotowaną marynatą pokryj filet z sandacza i odstaw na ok 30 minut. Po tym czasie osącz filety a osączoną marynatę wlej na patelnię. Wrzuć też rozgniecione 2 ząbki czosnku dolej odrobinę oliwy i smaż filety po 4-5 minut na każdej stronie.

Doskonale nadaje się do ryżu, warzyw ugotowanych na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak