Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 500 g
por 1 szt
olej 3 łyżki
curry 1/2 łyżeczki
kiełbasa śląska 500 g
sól do smaku
drobno posiekany szczypiorek 4 łyżki
rosół z kury 1 litr
papryka czerwona 1 szt
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z jabłkami

Główkę kapusty pokroić na ćwiartki, usunąć głąb i poszatkować. Por pokroić w talarki. Paprykę pokroić w paseczki. W garnku podgrzać olej, wymieszać curry, dodać pokrojone warzywa i poddusić ,stale mieszając. Dodać bulion i przyprawy. Zupę doprawić do smaku i gotować 30minut.
Obraną kiełbasę pokroić na kawałki, a obrane jabłka z których należy usunąć gniazda nasienne pokroić na ósemki. Wszystko dodać do zupy i gotować 10 minut. Doprawić do smaku i dodać posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.05.2012 12:09
mniamm;)
Joanna108
Joanna108 07.10.2011 08:50
warto wypróbować
IZABELA29 27.05.2011 10:57
smacznie
ewelina63 04.01.2011 16:17
pycha
anja3107 03.01.2011 15:30
świetna
MAR3STA 01.01.2011 11:06
świetna zupa!
anja3107 24.12.2010 11:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak