Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja na bekonie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon 4 plastry
masło 4łyzeczki
sól
szczypior pół pęczka
jajko 4
ser gouda 50g (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: jaja na bekonie

Na patelni(takiej specjalnej do smażenia jaj sadzonych) do każdej dziurki wkładamy po łyżeczce masła, a na masło plaster bekony. Kiedy bekon lekko sie zarumieni wyjmujemy go i wybijamy jaja. kiedy jaja od dolnej strony sie przypieką obracamy je a na wierzch kładziemy usmażony bekon i posypujemy żółtym serem. Podajemy kiedy ser sie rozpusci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.12.2010 13:06
Pyszne pożywne śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak