Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piers z kurczaka nadziewana porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
por 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 30g
jaja 2
masło 150g

Przepis i sposób przygotowania na: piers z kurczaka nadziewana porem

Por posiekany w półplasterki, po czym dusimy na maśle do miekkosci. Odstawiamy por do ostygnięcia, a w tym czasie w filetach wycinamy kieszonki na nadzienie. Mieso przyprawiamy w śroku i na zewnątrz. Nastepnie scieramy na tarce ser i mieszamy go razem z porami, jajami, masłem, bułką tarta-nadziewamy filety. Układamy w naczyniu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170\' na ok 30 min. Polecam polac sosem czosnkowym na talerzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.12.2010 13:07
Przepis warty wypróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak