Sposób przygotowania

Wymieszać za pomocą miksera miękkie masło, cukier i cukier waniliowy. Dodawać po jednym jajku nie przerywając miksowania. Dodać mąkę, szklankę wiórków kokosowych proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szklankę mleką i zmiksowac na gładką masę.
Masę przełożyć do formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej startymi migdałami. Piec w 160 stopniach ok godziny.
Przygotować polewę. czekoladę roztopić w kąpieli wodej dodając łyżkę mleka i łyżkę soku z cytryny.
Polać gotowe ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Babka jak marzenie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    wyszła idealnie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetna babka ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !