Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak nadziewany kaszą krakowską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1
przyprawa uniwersalna Kucharek łyzeczka
olej 2 łyzki
jaja 2
masło 2łyzki
sól
papryka 1
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak nadziewany kaszą krakowską

kasze mieszamy z białkim i suszymy w lekko nagrzanym piekarniku. Rozkruszyć grudki i wsypać kaszę do gotującej się w garnku (szklanka) osolonej wody z dodatkiem przyprawy kucharek i oleju,ugotować na sypko. Zdjąc z palnika, dodac masło-ostudzić. Dodac całe jajko, pokrojoną w kostke papryke-doprawić. Farszem nadziać kurczaka i zaszyc otwór. Piec w temperaturze 200 st.C,aż mięso ładnie się zrumieni. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak