Sposób przygotowania

W misce zmieszać mąkę, cukier, migdały, proszek do pieczenia, sodę. Dodać skórkę startą z cytryny, roztrzepane jajko, mleko, sok wyciśnięty z cytryny, i bardzo miękkie masło.
Wszystko razem wymieszać łyżką- tak, żeby składniki sie połączyły, ale żeby zostały grudnki.
Przygotować formę muffinkową. Każde wgłębienie wyłożyć papierową papilotką.
Włożyć ciasto do każdej papilotki i piec w 180 stopniach ok 30 minut.
Przepis na 12 muffinek

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Przepis nagrodzony,Gratulacje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    bardzo apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    jeszcze cytrynowych nie jadłam, pewnie pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !