Sposób przygotowania

Piersi z kaczki opłukać zimną wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym.Wino śliwkowe wymieszać z wodą mineralną.Imbir obrać,pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce.Do wina śliwkowego dodać goździki,miód oraz imbir.Całość dokładnie wymieszać.Kaczkę przełożyć do powstałej marynaty,przykryć i wstawić do lodówki na minimum 48 godzin.Wyjąć mięso z marynaty,a płyn przecedzić do garnka lub na głębszą patelnię.Wrzucić umyte śliwki,gotować,aż płyn zgęstnieje.Jeśli zostaną skórki,można przetrzeć przez sitko.Piersi z kaczki smażyć na rozgrzanym maśle kilka minut.Następnie przełożyć na talerze,polać zimnym lub ciepłym sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !