Sposób przygotowania

Tuszkę natrzeć z zewnątrz solą i majerankiem. Obrane ziemniaki włożyć do wrzącego rosołu, ugotować, odcedzić, utłuc z masłem przyprawiając do smaku pieprzem i majerankiem (1 łyżka). Przygotowanym nadzieniem napełnić wnętrze tuszki, zaszyć. Upiec w piekarniku (około 2h) polewając wytopionym tłuszczem. Gotową gęś podzielić na porcje.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    ciekawe warto zrobic
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapewne smaczna zjadłabym takiej gąski:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !