Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z dżemem z czarnej porzeczki i masą kajmakową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dżem z czarnej porzeczki 1/2 słoiczka
babeczki ciasto

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z dżemem z czarnej porzeczki i masą kajmakową

Rozwałkować ciasto i szklanką (nieco większą do foremek) wycinać kółka. Przygotowanymi kółkami wylepić foremki. Piec około 25-30 minut w gorącym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć z piekanrika i odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. Babeczki napełnić 1 łyżeczką dżemu, a resztę uzupełnić masa kajmakową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak