Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina duszona z ziołami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 0,5 kg
smalec 1 łyżka
czosnek ząbki 2 szt
szałwia 1/4 łyżeczki
rozmaryn 1/4 łyzeczki
estragon 1/4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina duszona z ziołami

Mięso pokroić na porcje, lekko zbić tłuczkiem, obrumienić na smalcu i dodać posiekany czosnek. Posypać przyprawami ziołowymi, oprószyć pieprzem i solą, podlać odrobiną wody, dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 01.12.2012 01:34
fajne
Motorek 29.05.2012 10:39
pycha
mehia 16.01.2011 13:09
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak