Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona kapusta z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg.
rodzynki 100 g
sok z cytryny 1|3 szkl.
cebule 2 szt.
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
miód do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapusta z rodzynkami

Kapustę oczyścić,opłukać,poszatkować,zalać szklanką osolonego wrzątku.Rodzynki opłukać,dodać do kapusty,gotować na małym ogniu.Zdjąć z ognia,polać,polać z sokiem z cytryny,zamieszać.Cebulę obrać,posiekać.Na patelni rozgrzać tłuszcz,z mąki i cebuli sporządzić zasmażkę,dodać do kapusty,zagotować.przyprawić,solą,pieprzem,miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 04.03.2011 16:48
fantastyczne :)
Ewelina45 16.12.2010 19:07
ciekawy
Ewelina45 16.12.2010 19:07
ciekawy
Ewelina45 16.12.2010 19:07
ciekawy
Ewelina45 16.12.2010 19:07
ciekawy
Szarrikka 14.12.2010 11:42
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak