Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy babciny

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 180-200 gram
jajko 2 szt
sól 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy babciny

Przesiać mąkę i sól na stolnicę, wbić 1 całe jajko oraz 1 żółtko, następnie wyrabiać powoli, dodać oliwę i zagnieść jednolite ciasto. Następnie rozwałkowywać na cienki placek. Placek odłożyć na płaską powierzchnię aż lekko przeschnie, następnie zwinąć w lekki rulon i kroić na paski o grubości 3-4 milimetrów. Następnie palcami roztrzepać makaron. Gotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 16.11.2011 20:01
domowy makaron jest pyszny...uwielbiam:)
ziutula
ziutula 01.01.2011 11:43
SMACZNEGO...
Agnieszka_B 18.12.2010 12:20
Zupy z domowym makaronem są przepyszne... Szkoda że tak rzadko się go teraz robi...
MAR3STA 16.12.2010 18:43
domowe pyszności
Jolanta40 15.12.2010 21:46
nie ma to jak domowy makaron
Kate131 15.12.2010 10:42
domowy najlepszy
matii6 14.12.2010 17:35
potwierdzam że domowy najlepszy
Szarrikka 14.12.2010 11:41
Domowy makaron smakuje zupełnie inaczej niż ten ze sklepu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak