Sposób przygotowania

Przesiać mąkę i sól na stolnicę, wbić 1 całe jajko oraz 1 żółtko, następnie wyrabiać powoli, dodać oliwę i zagnieść jednolite ciasto. Następnie rozwałkowywać na cienki placek. Placek odłożyć na płaską powierzchnię aż lekko przeschnie, następnie zwinąć w lekki rulon i kroić na paski o grubości 3-4 milimetrów. Następnie palcami roztrzepać makaron. Gotować w osolonej wodzie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Domowy makaron smakuje zupełnie inaczej niż ten ze sklepu :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    potwierdzam że domowy najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    domowy najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    nie ma to jak domowy makaron
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    domowe pyszności
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Zupy z domowym makaronem są przepyszne... Szkoda że tak rzadko się go teraz robi...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    SMACZNEGO...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    domowy makaron jest pyszny...uwielbiam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !