Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana cukinia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana cukinia

Cukinię obrać, zostawiając trochę skórki, ma być obrana w paski. Pokroić w miarę grube plastry, posypać solą, odstawić na 15 minut, zetrzeć ręcznikiem papierowym nadmiar wody i soli. Zmieszac oliwę z octem balsamicznym, ziołami, i pieprzem, włożyć cukinię do zalwy i odstawić na pół godziny.
Po tym czasie grillować plastry cukinni przez parę minut z każdej strony, albo na patelni grillowej, albo na zwykłym grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 08.07.2011 12:22
pycha
Szarrikka 14.12.2010 11:40
Aż mi ślinka cieknie :)
Szarrikka 14.12.2010 11:40
Aż mi ślinka cieknie :)
Szarrikka 14.12.2010 11:40
Aż mi ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak