Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina marynowana w winie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku
olej do smażenia
wino białe 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina marynowana w winie

Mięso pokroić na porcje, lekko zbić tłuczkiem, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć pieprzem solą, skropić winem i odłożyć na 2h do lodówki. Tak zamarynowane mięso obrumienić z obu stron na oleju, włożyć do parowaru i udusić do miękkości. Podawać z ziemniakami i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.12.2013 23:58
świetny przepis,musze spróbować z winem
Motorek 25.10.2012 09:18
extra
Iwusia 14.03.2012 22:57
ale pycha mięsko
Mariusz10 07.08.2011 19:59
pycha!
MAR3STA 04.02.2011 17:20
super mięsko;)
Iwona51
Iwona51 22.12.2010 09:01
ale smaczny kąsek
Monika193
Monika193 15.12.2010 17:47
coś dla mnie
Margo1 14.12.2010 15:46
pyszne
banditka 14.12.2010 12:04
mniam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak