Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do przełożenia biszkopta z owocami i galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło lub margaryna 1
cukier puder 3/4 szkl
żółtka jaj 3
woda letnia 1 szkl
Kwas cytrynowy Prymat 1 płaska łyżka
zapach waniliowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do przełożenia biszkopta z owocami i galaretką

Masło utrzec z cukrem ,dodac żółtka i trochę zapachu .Podzielic na 2 części .jedną masą utrzec z pól łyżeczki kwasku cytrynowego ,a do drugiej dodac 2 łyżeczki kakao.

PŁYN do nasączenia biszkoptu:
Biszkopt po ostudzeniu przekroic na 2 części i każdą połowę nasączyc .Posmarowac jedną połowę masą i polożyc druga nasączoną połowę ,posmarowac ją drugą masą i na wierzch kłaśc owoce z kompotu i zalac gęstą galaretką .Włożyc na 1 godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 18.08.2011 15:53
super
barbara11561 15.05.2011 18:46
Pyszna:)
ben-ka 12.05.2011 13:36
szybko i słodko:)
Łucja1 09.10.2010 17:27
szybka masa i jest pewna,że się nie zważy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak