Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nerki cielęce smażone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1/2 szt
smalec 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nerki cielęce smażone

Nerki przekroić wzdłuż na połówki i trzykrotnie obgotować, wrzucając za każdym razem do swieżej wrzącej wody. Po ostygnięciu pokroić na plasterki, oprószyć pieprzem i solą. Usmażyć na rozgrzanym smalcu. Podawać zaraz po usmazeniu posypane natką pietruszki i obłożone plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 28.11.2012 23:18
nigdy nie jadłam
Iwona51
Iwona51 20.01.2012 10:42
extra
fictor123 24.11.2011 20:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak