Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z wieprzowiny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
cebula 1
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
sos pieczeniowy
mąka 2 lyzki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z wieprzowiny

mieso przełożyć do miski,wbić jajko,dodać tarta bułke,pokrojoną cebule,sól pieprz maggi.Wyrobić masę mięsną,uformować pulpety,obtoczyć w mące,smażyć na oleju do zrumienienia.Podlać wodą,dusić 20 minut,5 minut przed koćem dodać rozrobiony sos pieczeniowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 22.07.2012 18:18
pycha
berys18 18.09.2011 15:59
fajne pulpeciki
AgaS10 12.04.2011 14:31
fajne pulpeciki:)
IZABELA29 17.03.2011 10:26
często takie robię
Krystyna32 01.03.2011 20:00
świetny przepis
marta1371 12.02.2011 14:55
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak