Sposób przygotowania

• Rybę natrzeć solą i pieprzem i odstawić na ok. 1 godzinę, pokroić na porcję
• Następnie przygotować ciasto naleśnikowe, obtoczyć i usmażyć na złoty kolor
• Cebulę pokroić na piórka ,zeszklić na złoty kolor
• Paprykę pokroić na paseczki
• Ogórki pokroić na cienkie słupki
• ZALEWĘ ZAGOTOWAĆ
• Rybę przełożyć na przemian warzywami i zalać gorącą zalewą
• Najlepiej smakuje na zimno następnego dnia

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardziej to wygląda na danie europejskie niż japońskie ale brzmi zachęcająco;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam taką rybkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !