Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik brzoskwiniowo-jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 słoik kompotu
jogurt naturalny 1 l
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
cukier do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik brzoskwiniowo-jogurtowy

Galaretkę rozpuścić w wodzie(ale dodając jej trochę mniej niż na opakowaniu)i pozostawić ją do stężenia. W międzyaczasie brzoskwinie odsączamy z soku, za pomocą blendera przetrzeć owocowe. Na koniec doprawić cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Stężoną galaretkę pokroić w bardzo drobną kostkę- powstałe kostki rozłożyć na dno talerzy. Do przetartych brzoskwiń dodać jogurt i wszystko ze soba połączyć- np. zmiksować. Powstały chłodnik przelać na talerze. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak