Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczywo czerstwe 1/2 kg
jaja 6 sztuk
mleko 1 szklanka
cukier 10 dag
masło 10 dag
płatki migdałowe 10 dag
rodzynki 15 dag
jabłka 3 sztuki
cytryny 1/2 sztuka
kasza manna 2 łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding

Masło ucieramy z żółtkami. Jabłka ścieramy na tarce, z cytryny ścieramy skórkę. Pieczywo moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do masy żółtkowej, dodajemy jabłka, skórkę z cytryny, rodzynki, kaszę, cynamon i połowę płatków migdałowych. Białka z sokiem z cytryny ubijamy i łączymy z masą. Przekładamy ją do natłuszczonej formy, wierzch posypujemy bułka tartą i resztką płatków migdałowych. Pieczemy około 40-50 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak